Surdegsbröd med valnötter
april 19th, 2009I dag har jag bakat ett surdegsbröd med valnötter receptet ger 2 st limpor. Sätt in limporna på 250 grader och släng in lite vatten i ugnen, sänk sedan ugnen till 220 grader och baka i 30 min.
Vatten 4 dl
Vetemjöl 7,5 dl
Rågsikt 4 dl
Surdeg 1 dl
Mörksirap 1 msk
Jäst 20 gr
Salt 20 gr
Linfrön 0,5 dl
Solrosfrön 0,5 dl
Valnötter 80 gr
Blanda degen ca 15 min när det återstår 2 min ha i valnötterna.
Låt sedan degen vila ca 30 min dela sedan upp degen i två bitar, och forma limporna runda och låt dom sedan vila 10 min till.
Forma limporna så här.
Limporna spricker upp och blir extra fina om man snittar bröden tex som jag gjort här.
Slutresultatet blev riktigt bra tycker jag.