Nyponsplit
mars 29th, 2008Det här är min nya skapelse och det här är bland det bästa jag gjort. För en tid sedan fick jag en marmelad av min chef smakerna på den var nypon och rabarber. Jag höjde lite på ögonbrynen och tänkte det låter inget vidare, men ack så fel jag hade det var en underbar smakkombination. Som jag alltid gör när jag hittar en ny smakkombination skriver jag ner det och sparar det så det inte glömms bort.
Så nu när vi ska komma med en vårmeny så vill jag andvända dom här smakerna. Så jag gjorde en Nyponbavaroise med nypongelé . Sen har jag kokat en underbar raberbersås. Jag har gjort ett kanel skum på Sri Lanka kanel sen har jag en glass på grönkardemumma. Flarnen som står vid varje bavaroise är kardemummaflarn. Jag ska nog ha lite mer sås på tallriken sen för raberbersåsen blev så jäkla bra. Det är inte ofta jag blir så nöjd med en dessert som blev med denna men det svänger också fort snart hatar jag den kanske? vem vet,