Mini Kanelbullar
maj 1st, 2008Vi har mignardiser på Operakällaren som alla gäster får till kaffet efter måltiden. Det brukar vara tre olika små saker allt från praliner till mini dammsugare. Den här veckan så var en av sorterna mini kanelbullar som vi bakar i knäckformar ,det blev en dunder succé. Det här är perfekt att bjuda på nu när det är helg.
Här kommer receptet det blir ca 500 st små bullar.
Mjölk 500 gr
Jäst 60 gr
Ägg 1 st
Socker 200 gr
Smör 200 gr
Salt 5 gr
Kardemumma 5 gr
Vetemjöl 1100 gr
Blanda degen känns den lite kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl. Låt degen vila i 20 minuter under en handduk. Jag gräddar dom här små på ganska hög värme ca 200 grader för annars blir dom lätt torra genom att dom är så små. Jag brukar pensla dom lätt med osaltat smör innan dom ska serveras det gör det lite extra gott. Lycka till med bakandet 🙂