Lux
maj 27th, 2009I kväll var jag på lux och åt med två goda vänner som också är i branschen. Vi fick som inledning amisar i två omgångar.
Gravad och stekt abborre från Ängsö, kräfta med dillsmak, Stenhusegårds sparris och vårblad.
Krämbakat ankägg från Lundby Gård med granriseldad skärgårdsregnbågslax, raps och laxkaviar. Min favorit denna kväll.
Frasstekt bräss och tartar på Snällebo kalv medsenapsfrökryddad fänkål och kavring.
En trevlig liten smakrensare som beståd av gröntte och syltlök.
Smörbrynt primörkyckling från Hagby Gård, stekta toppmurklor, nässeldressing och nyskördad potatis.
Lagrad gräddost från Eskesta Gård i tusenblad, frasigt morot- och rågbröd och Blaxsta lönnsirap.
Fördesserten var saft en liten bulle och en gräddfilsglass.
Glasad rabarber med kardemumma yoghurtglass och spunnet socker.
Efter desserten fick vi även väldigt fina praliner från Lux choklad och dessert.
Nu är jag mätt och behöver sova, i morgon är det en stor dag i min karriär 🙂