Fredagsdesserten V.6
februari 6th, 2009Då var det dags igen andra delen i följetången om fredagsdesserten, idag ska jag bjuda er på en Yoghurtpannacotta med mandelkrisp.
Yoghurtpannacotta 5 st
Mjölk 100 gr
Grädde 100 gr
Vaniljstång 1 st
Socker 65 gr
Gelantinblad 1,5 st
Naturell yoghurt 330 gr
Koka dom fyra första ingridienserna, i med gelantinet som har legat i kallt vatten ett tag innan, sila sedan smeten.
Det viktiga är nu att man kyler ner smeten så den är kall innan man blandar i yoghurten annars spricker dem, men inte heller för kall så smeten har hunnit sätta sig, då blir det klumpar i pannacottan. Fyll upp i glass och stoppa dem i kylskåpet, stelnar på ca två timmar.
Mandelkrisp
Äggvita 100 gr
Socker 100 gr
Hyvladmandel 100 gr
Blanda dessa med en visp, lägg sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och baka dem gyllenbruna på ca 175 grader, detta tar runt 10 min. Låt det svalana och ha dem sedan på toppen av panacottan precis innan servering.
Jag håller på att jobba på en nya kreation nu på jobbet, och jag blir lite full i skratt för det är sån kontrast till det här. På den nya rätten kommer det vara närmare tjugo moment, dem här är betyligt enklare men väldigt goda i allafall.