Fredagsdesserten V.41

oktober 9th, 2009

Denna vecka dammar vi av en klassiker Tiramisu. Du behöver följande och receptet räcker till ca 6 pesoner

Ägg 2 st
Socker 140 gr
vatten 30 gr

Vispa äggen fluffigt och koka sockret med vattnet till 121 grader. Sockret får inte ta färg. Häll sockerlagen över dom uppvispade äggen.

Masacarponeost 250 gr
Grädde 250 gr
Vaniljstång 1 st
Marsala vin om man vill ha det eller Amaretto 2 msk

Vispa mascarponeosten, grädden och den urskrapade vaniljen lätt, den får absolut inte bli tjockt. Blanda i vinet i gräddblandningen. När äggblandningen blivit sval så blandar man i ostblandningen i den. Man kan behöva vispa om lite i fall det blir klumpar i smeten.

Det som återstår nu är en kaffeblandning som man kan doppa Savoiardikexen i. Kexen kan man köpa på välsorterade livsmedelsaffärer. Jag brukar ha kaffe(espresso), sockerlag, ammaretto eller marsala i min lag, men där väljer man själv hur starkt man vill ha kaffesmaken och hur man gör den. Sen dränker man kexen i kaffelagen och varvar Mascarponesmet med dränkda kex.

Förätten och varmrätten hittar ni här

I dag har jag jobbat ute på Chokladfestivalen det var väldigt kul och i morgon tar jag plats på scenen igen denna gång kl 15:30 kanske ses vi då?

www.pastrydesign.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *