Fredagsdesserten. V 38
september 18th, 2009Nästa rätt på nya meny är inte den här fredagsdesserten 🙂 men det är en passionmousse.
Passionsmousse ger ca 6 portioner
Passionspuré 180 gr
Gelanting 6 gr
Koka hälften av purén i med gelantinet. Ha sedan i andra delen av purén och kyl ner blandningen med den.
Sen behöver vi italienskmaräng 120 gr
Till marängen behöver man
Äggvita 35 gr
Socker 65 gr
Vatten 10 gr
Gör så här
Koka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall.
Grädde 270 gr
Blanda marängen med puréblandningen det får inte vara klumpar i, avsluta med att blanda alltsammans. Spritsa upp moussen i glas eller valfri form och frys den. Det går lika bra att byta ut passionspurén mot kanske hallon eller citronsaft.