Fredagsdesserten V.34
augusti 21st, 2009Då var det dags igen och i dag har jag gjort en enkel svartvinbärsmousse.
Svartvinbärspuré 225 gr Lättast är att ta frysta svartvinbär och värma dom lätt, mixa och sedan passera dem genom en sil.
Italienskmaräng 165 gr
Till marängen behöver man
Äggvita 60 gr
Socker 120 gr
Vatten 20 gr
Gör så här
Koka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall.
När svartvinbärspurén kokar blandar man i glenatinbladen 3 st och låter dem smälta i purén, låt sedan blandningen svalna och blanda i den italienskamarängen avsluta med grädden.
Grädde 370 gr
Det som är bra med det här receptet ät att det funkar till alla slags fruktmousser man behöver inte andvända just svartvinbär det går lika bra med hallon eller något annat roligt.