Fredagsdesserten V.29
juli 16th, 2009Just nu befinner jag mig i härliga Härjedalen hos min kusin och hans familj med min Linda. I går gjorde jag en liten enkel dessert med hjälp av Anton. Det första vi gjorde var att plocka rabarber på gården, sedan satte vi igång.
Rabarberkräm
Rabarber ca 1000 gr
Grenadine ca 2 dl(finns att köpa på dom flesta matbutiker)
Citronsaft från två citroner
Vaniljstång 2 st
Socker ca 2 dl
Koka dessa till rabarberna börjar bli mjuka, ta sedan av det från värmen och mixa det slätt med en mixerstav.
För att krämen ska bli tjock andvände jag mig av maizena. Tag efter behag så att krämen får just den konsistens du själv vill att den ska ha.
Låt sedan krämen svalna i kylen.
Smulor
Smör 200 gr
Socker 1 dl
Mjöl 4 dl
Salt 2 nypor
Citronzest från 1 st citron
Knåda i hop smulorna ordentligt och baka av dom på en plåt på 175 grader ca 15 min.
Lägg sedan rabarberkrämen i botten på en skål, på det svenska jordgubbar och en klick med kesella jordgubb-lime. Lägg sedan på smulorna och avsluta med en vaniljglasskula.
Det här är en god och enkel sommardessert, verkligen värd att pröva!