Fredagsdesserten V. 25

juni 18th, 2009

Denna vecka har jag gjort en Mangokräm med italienskmaräng. Lättast är om man inte har tillgång till färdig puré att köpa och mixa egen.

Mangokräm

Mangopuré 300 gr

Socker 80 gr

Äggula 150 gr

Smör 185 gr

Gelantinblad 2 st

Sjud alla dom är ingridienserna under kraftig vispning till första bubblan ca 83 grader, passera genom en sil, ha i gelantinbladen och mixa slutligen i smöret.

Italiensk maräng

Äggvita 100 gr

Socker 200 gr

Vatten 50 gr

Koka socker med vattnet till 120-125-grader. Börja vispa när sockerlagen är 110-115 grader. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan (låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen). Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall. Den går även att frysa om man vill ha den vid ett senare tillfälle.

Sen har jag fått lite frågor på hur man gör chokladrullar så jag visar det här. Ha en underbar midsommar allihopa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *