Fredagsdesserten V.17
april 24th, 2009Jag har varit skit dålig på att uppdatera men jag har verkligen haft häcken full.
Jag har gjort skit simpla macarons som alla klarar av att göra hemma.
Chokladmacarons 150 grader ca 12 min
Äggvita 100 gr
Socker 25 gr
Citronjuice 1/2 tsk
Vispa dessa till en fin maräng.
Mandelmjöl 125 gr
Florsocker 225 gr
Kakao 15 gr
Sikta dom torra grejerna blanda det sedan försiktigt med marängen.
Spritsa upp macaronsen på en plåt och låt dom vila i rumstemperatur ca 45 min.
Jag har spritsa en chokladkräm i mitten av macaronsen receptet på den kommer nedan.
Mjölkchokladkräm
Mjölk 100 gr
Grädde 100 gr
Äggula 40 gr
Socker 20 gr
Gelantin 1/4 blad
Mjölkchoklad 160 gr
Koka mjölk och grädde, blanda äggula och socker. När det kokar så blandar du alla fyra ingidienserna och sjuder dom till 83 grader, ha i gelantinet och sila smeten över mjölkchokladen, blanda om med en slickepott. Stoppa in krämen i kylen och låt stelna, sen blir den toppen att spritsa och ha till alla möjliga saker.