Fredagsdesserten V.12
mars 20th, 2009Den här veckan ska vi göra en super god dumletårta. Det man behöver är en form, tårtringar eller något liknande. Vi börjar med botten receptet kommer nedan.
Hasselnötsbotten 180 grader ca 10 min
Finrivna hasselnötter 150 gr
Socker 65 gr
Bakpulver 1/2 tsk
Vitsirap 1/2 dl
Äggvita 100 gr
Blanda alltsammans i en bunke fyll upp ett tunt lager i din form eller ring och grädde tills botten blir gyllenbrun.
Dumlefyllningen
Grädde 190 gr
Ljuschoklad 350 gr
Osaltatsmör 90 gr
Smörkolaarom 1 tsk Finns hos Essence-fabriken man kan också bara strunta i arom, det blir bra ändå.
Smält allt försiktigt i en kastrull och häll det i tårtringen eller din form. Hasselnötsbotten ska då ha svalnat, för den får inte vara varm. Stoppa in dumletårtan i frysen och låt den sätta sig. Garnera med kakao och valfriabär.