maj 29th, 2011
Ett riktigt starkt dessertminne jag har från barnsben är min mammas rödavinbärspaj, jag har alltid varit förtjust i det syrliga smaken och den fina färgen. Kommer också i håg att jag försökte mig på att göra en rödavinbärsdessert under min Berns tid. Den gick inte riktigt hem hos Zvampen minns jag, den var nog helt enkelt inte tillräckligt bra. Men den här kärleken för bäret har alltid funnits där och nu tog jag upp den på allvar i en dessert för första gången.
Jag har tillverkat en egen form som jag gjutit rödavinbärsmoussen i och i mitten har jag en rödavinbärskräm och en vaniljbavaroise. Till det har jag vaniljglass rullad i rödavinbrsgelé, rödavinbärssnö och karamelliserade rispuffar.
Tycker inte jag fick till bilderna riktigt men man ser i allafall vad det är 🙂
Posted in Desserter | 5 Comments »
maj 26th, 2011
Det var allt för länge sen jag bloggade men det har varit fullt upp och mycket att göra. Första desserten av tre nya är en mörkchokladpastej med en aerated ganache, till det så har jag en kräm på vitpersika, marängbotten med kakaobönor, sorbet på mjölkchoklad och citronverbena samt en hemisphere på vitpersika.
Det känns verkligen kul att byta och köra lite nya grejer. Fler desserter kommer inom kort.
Posted in Desserter | 1 Comment »
maj 8th, 2011
I förra veckan fick jag ett stort och hårt paket på posten 🙂 i paketet var det en hel drös med roliga saker. Bland annat innehöll det en massa fina tallrikar från Pillivuyt som alla desserter ska fotas på i boken.
För att göra dom flesta desserter måste man även ha maskiner så jag fick en snygg Kitchen aid och en Kitchen aid mixer. Både det fina porslinet och maskinerna kommer från Sebastian AB tack för all hjälp.
I fredags började jag och Jakob Fridholm plåta dom första tio desserterna. Det var väldigt kul och flera av desserterna har jag mycket roliga minnen av och jag minns personer som jag hade omkring mig vid dom tidpunkterna då jag hade desserterna på menyn. Jag känner mig väldigt stolt och glad när jag jobbar med den här boken och jag hoppas den kommer användas flitigt i husen runt om i landet falukorv 🙂
Posted in Okategoriserade | 2 Comments »
april 29th, 2011
Varje år kommer det ut en rosa konditorbok och heter Pastry in europe, i den här boken som är på engelska kan man följa europas bästa konditorer. I detta års upplaga har jag fått den stora äran att bidraga med några desserter.Givetvis är alla recept med i boken och den beställs enklast här
Päronmousse med myntasorbet.
”Peanut butter jelly sandwich”
Cheescake med citronverbena och acerolasorbet.
Pistage och salmbär.
Havtornskräm med mandelglass och aprikosgelé
Chokladplaneten en av mina personliga favoriter.
Det var väldigt roligt att få vara med och att dom uppmärksammar mina desserter, det gör mig väldigt stolt.
Big Thank you to Joost Van Roosmalen!
Posted in Repotage | No Comments »
april 28th, 2011
Hej jag har i påsk gjort ett fint repotage för Aftonbladets mat & vin bilaga med en jätte duktig fotograf som heter Linda Prieditis.
Citron macarons med citronkräm.
Mini princesstårtor.
Mandelpinnar i filodeg.
Chokladpannacotta med mandelsmulor och färska hallon.
Lingonkräm med italienskmaräng.
Vaniljbavaroise på mördeg.
Tack Linda för super fina bilder hoppas vi jobbar i hop snart igen 🙂
Recept på alla desserter finns i tidningen.
Posted in Repotage | 3 Comments »
april 22nd, 2011
Desserten på avsmakningsmenyn är en citronbavaroise med smetanasorbet.
Till det här har jag lyckats göra ett väldigt gott dillpulver med vinäger, flarn med svartpeppar, citronmaränger med dill och potatischips.
Desserten ser ganska stor ut men smakerna är väldigt lätta, att det är inga problem att orka äta upp den 🙂
Posted in Desserter | 6 Comments »
april 20th, 2011
Vi har i dagarna bytt våran avsmakningsmeny på operakällaren. Min osträtt är en klassiker Caprese alltså tomat och basilika. Jag har buffelmozzarella och torkade tomater, sorbet på basilika, torkade oliver samt en kräm gjort på surdegsbröd. Rätten blir lite rustik men smakerna är klockrena och krämen på surdegsbrödet blev pricken över i. Jag tror det här går hem i stugorna för det är enkelt och gott.
Posted in Desserter | 2 Comments »
april 18th, 2011
Det har varit dåligt med bloggandet på sista tiden, jag har helt enkelt haft så mycket att göra att jag inte hunnit. Vi ska snart börja fota boken och jag håller just nu på att samla in saker som jag behöver för att boken ska bli möjlig. I veckan har jag valt porslinet och det kommer bli så bra. Jag har fått en ny leksak till köket hemma och det är den här Magimixen som har både funkar som en juicepress och som centrifug den kan jag varmt rekommendera och väldigt bra att kunna ha en maskin i stället för två.
Saftmaja det är något jag tycker alla ska ha, man kan göra så mycket snabbt och enkelt mitt råd köp en sån här.
Vi byte avsmakningsmenyn i dag också och det känns toppen, bilder på nya rätterna kommer i veckan. En osträtt med mozzarella och en skit härlig citron/ dill dessert som jag blev väldigt nöjd med.
För någon vecka sen hade jag en väldigt lyckad och rolig dessertkurs på Restaurangakademien för privat personer, kul att det är så många som är så intresserade av att laga desserter 🙂
Posted in Okategoriserade | No Comments »
mars 31st, 2011
Karamellbavaroise med torkadlakritsmousse, violsponge, karamellpulver, citronkräm, violnougatin och saltlakritssorbet. Jag måste säga att den blev farligt god, sen gör en blomma comeback på tallriken också tycker den verkligen passade där. Det var en tid då jag hade blommor på allt helt utan syfte och dessutom var det väldigt fult, men här blev det toppen.
Posted in Desserter | 3 Comments »
mars 30th, 2011
I nya numret av Smakfullt bjuder jag på påskgodis.
Handmålade och kola fyllda chokladägg.
Karamelliserade rispuffar med banansorbet och marshmallows.
Päronmousse med myntasponge och myntakräm.
Exotisk mini tacos.
Vaniljbavaroise på mördeg med hallongelé.
Hjortronkräm med drömmar och italienskmaräng.
Morotskaka med smetana och morotsmaränger.
Stort tack till Milena Grandi och så klart Pelle Berglund för fina bilder.
Alla recept hittar ni under länken här
Posted in Repotage | 2 Comments »