My Table Fifth Edition

mars 23rd, 2014

Pre Dessert Chocolate and fudge

Pre Dessert Choklad och kola

Dessert 1 Lemon Bavaroise, dill powder, lemon meringue and smetana sorbet.

Dessert 1 Citronbavaroise med dill pulver citronmaräng och smetanasorbet

 Dessert 2 Fried rice papper, cinnamon chibust, shiso fluid gel, cinnamon sponge and shiso sorbet.

Dessert 2 Friterat rispapper med kanelchibust, shishokräm, plommonkärnspulver och sorbet på shiso.

Dessert 3 Smoked vanilla bavaroise with minth sponge, walnut powder and sorbet with pear,walnuts and vanilla.

Dessert 3 Rökt vaniljbavaorise med myntasponge,kräm på päron och mynta samt sorbet på päron, vanilj och valnötter.

Sanna explaining next pre dessert  Rhubarb soda

Sanna förklara näst Pre dessert rabarberläsk

 Dessert 4 black currant mousse sour cream pannacotta dried black currant and lemon cake.

Dessert 4 Svartvinbärsmousse med gräddefilspannacotta, torkade svartvinbärsrör och citronkaka.

 Dessert 5 Hazelnut mousse with salt caramel ice cream and pomelo caviar.

Dessert 5 Hasselnötsmousse med salt karamellglass och pomelokaviar.

 A small selection of mignardise 🙂

Slutligen lite Mignardiser.

Allt Om Mat Baka Special

mars 11th, 2014

Hej Vänner det var väldigt länge sen jag uppdaterade bloggen tyvärr. Allt går framåt med K-Märkt och vi räknar med att öppna i sommar. I förra veckan satt vi och ritade på tårtlådor och påsar till min Pastry Shop ”Pastry Design” Jag blir glad av tanken på att folk kommer kunna köpa mina bakverk och sitta där och fika i framtiden. Jag hoppas ni kommer och hälsar på när vi öppnar 🙂

I nya numret av Allt Om Mat Baka Special har jag tolkat tre nya modehus, denna gång blev det Burberry, Missoni och Gucci. Bilderna är tagna av den trevliga och begåvade fotografen Magnus Skoglöf. På första bilden är det en Burberrytårta.

På Bild två ser vi en Missonibakelse.

Sist men inte minst Guccibakelser.

Personal sökes

februari 2nd, 2014

 

I maj så öppnar jag Pastry Design i K-märkt Garnisonen och jag söker nu efter en duktig konditor. Jag ser att du har jobbat några år redan och nu vill fortsätta utvecklas och bli en bättre konditor. Det är ett plus om du har erfarenhet från restaurang. Arbetsuppgifterna kommer vara desserter, tårtor, bakelser, praliner, glass osv.

Skicka din ansökan till daniel@pastrydesign.se

 

 

My Table Fourth Edition

januari 28th, 2014

Last week we had the 4th Edition of My Table, here are some pictures.

Förra veckan var det åter dags att ha My Table. Här kommer bilder från kvällarna.

Pre Dessert 1 chocolate diamond filled with apple cream, marshmallows and bread crumble.

Fördessert nummer 1, chockladdiamant fylld med röd äppelkräm , marshmallows och kavringssmulor.

Jasmine sabayone on green tea base , burned honey ice cream and elderflower meringue.

Jasminesabayone  på gröntebotten med bränd honungsglass och flädermaräng.

Mango bavaroise with fennel and pear sorbet, fennel meringue, mango curd and burn noisette sponge cake.

Mangobavaroise med fänkål och päronsorbet, fänkålsmaräng ,mangocurd och bryntsmörkaka.

Pre dessert 2 Banana pannacotta  with passionfruit curd, coconut powder and tangerine tapioca.

Fördessert nummer 2 , Bananpannacotta, passionscurd, kokospulver och mandarintapioca.

Yuzu curd and yoghurt chibust, deep fried rice paper , yuzu fluid and yoghurt foam.

Yuzucurd med chibust, friterat rispapper och yoghurtskum.

Sanna is plating  the apple and coriander dessert.

Sanna lägger äppeldesserten.

Apple and coriander mousse ,almond cream, almond base with chocolate crisp, coriander powder and almond ice cream.

Äpple och koriandermousse på mandelbotten med chokladkrisp, mandelkräm och mandelglass.

Everyone seems happy so far =)

Alla verkar glada och nöjda så här långt =)

I prepare the last dessert.

Jag förbereder sista rätten.

Chocolate mousse with bergamot foam,  milk chocolate cream, bergamot sorbet and crystalized chocolate

Chokladmousse med bergamottskum, mjölkchokladkräm och kristalliserad choklad.

Mignadise plate violett bonbon, tea bonbon, vanilla bonbon, coffee bonbon, fruit tart, raspberry pate fruit, mini cookie and vacum cleaners.

Mignardiser violpraliner, tepraliner,vaniljpraliner,kaffepraliner,frukttartlette, hallonmarmelad,mini drömmar och dammsugare.

Desserter Med Stil

januari 4th, 2014

Min Dessertbok Desserter med Stil är nu helt slut såld och kommer inte tryckas i fler upplagor. Jag har ett tiotal kvar till försäljning om någon är intresserad. Lättast är att maila mig på daniel@pastrydesign.se för att göra en förfrågan.

Må gott där ute.

 

 

 

My Table Third Edition

oktober 26th, 2013

I torsdags och fredags var det återigen dags för My Table vi inledde med

Pre-dessert 1 kräm på Ingrid-Marie äpplen och kavringssmoulor

Pre-dessert 1 cream on swedish apples and rusk crumble

Sanna förbereder Första rätten

 Sanna prepares the first course

Kokosnudlar med mangomousse  och pandanbrulé serveras med mangosorbet och Tom Kha Gai soppa

Coconut noodles with mango mousse and pandan brulé served with mango sorbet and  Tom Kha Gai soup

Här häller jag Tom Kha Gai soppan vid bordet

Serving the Tom Kha Gai Soup on the mango sorbet  

Sanna Lägger mynamolnet

Sanna plating the next dish

Jag lägger på det sista innan rätten är klar

 Putting on the last leafs

Myntamoln, citronkräm, citronkaka, yoghurtskum, kesellasorbet ,citronsnö,citrusmaräng

The mint cloud, lemon curd, lemon sponge cake, cream cheese sorbet, lemon meringue, lemon ice cream powder

Fyller sockerbollen med citronmyrtelskum

Filling the sugar ball with lemon myrtle foam

Förbereder nästa rätt

Preparing 

Lägger dit honugsflarnet

Putting the honey tuile carefully on the bubbles

Bubble Bobbles desserten Yuzugelé, Mandarinmousse, sockerboll fylld med Citronmyrtelskum, Calamansicurd och Citronverbenalikörpralin.

The Bubble Bobble dessert Yuzu jelly, tangerine mousse, suger ball with lemon myrtel foam, Calamansi curd and lemonverbena liqueur bon bon

Jag pratar lite med gästerna

Small talk with our guests

Sanna lägger Salmbärsdesserten

Sannas preparing  the next course dewberry

Sanna serverar Salmbärsdesserten

Sanna is serving the dewberry dessert 

Salmbärspudding, saffranspannacotta, pärongelé, madeleinebotten , päronsorbet, salmbärskräm, päronkaviar, päronflarn.

Dewberry pudding , saffron pannacotta pear jelly, pear sorbet, dewberry cream, pear caviar, madeleine sponge, pear tuiles

Pre dessert två havtorn och mjölkchoklad

Pre-dessert 2 Sea buckthorn and milk chocolate 

 

Lägger sista desserten

Plating the last dish

Sanna serverar sista desserten

Sanna serving the last course 

Rödbetsparfait, rödbetskräm, torkad lakritsmousse, lakritsglass, sable, rödbetsmaräng, rödbetssmulor.

Beetroot parfait, beetroot cream, beetroot crumble ,licorice ice cream, licorice sauce, dehydrated licorice mousse, liquid sable

Chokladöverraskning

Sannas is suprising the guest

Bergamotttarlette, kardemummapralin,hallonpralin,dammsugare,pepparnötter,tonkapralin,sesampralin,hallonmarmelad,mangomacaron

Bergamott tart, cardemom bonbons, raspberry bonbons, vacuum cleaners, cookie, tonka bonbons, sesame bomboms, raspeberry marmelade, mango macaron.

My Table i tidningen Baka

oktober 20th, 2013

I senaste numret av tidningen Baka så har Bianca Brandon Cox gjort ett fint reportage från My Table

Jag och Sanna

Första Desserten var Bergamott, Honung och Te

Givetvis pratar jag om varje dessert och även lite kort om varje vin.

Nästa Dessert var Nypon, Brändgrädde och Grönt te.

Här spritsar jag kommande rätt Peache Melba.

Sanna och jag lägger upp munkpuddningen med karamelliserad banan.

Avslutningsvis sätter jag dit flarnen.

Såsen lägger jag dit vid bordet.

Tack Bianca för ett fint reportage  och underbara bilder

 

Väntelista My Table

oktober 11th, 2013

Hej alla glada!

Jag och min sambo Sanna har sen mars månad haft dessertkvällar hemma hos oss en gång varannan månad som vi kallar My Table, efter bara ett tillfälle märkte vi att trycket var så högt på folk som ville komma att vi utökade till två dagar. Nu har vi nästa tillfälle 24 och 25 Oktober som är fullbokade. Jag har dock märkt att folk är lite uppgivna och inte tror att man kan få bord. Därför ska jag nu börja med någon form av väntelista. Givetvis är det lite knivigt i bland att få i hop allt när det bara är sex platser men i den månen jag kan. Dom som vill ansöka om platser gör det lättast genom att skicka ett mail till mytable@pastrydesign.se så ska jag göra vad jag kan för att lösa platser fram över.

Må gott

Mvh

Daniel

Taste Of Stockhom Med My Table

augusti 13th, 2013

 

Den 6-8 september 2013 kommer Taste Festivals till Sverige och Riddarholmen i Stockholm i form av Taste of Stockholm.

Taste of Stockholm är en gastronomisk fine dining festival med några av Sveriges mest kända restauranger, kockar och sommelierer medverkande. Jag kommer ha ett exklusivt desserttält där jag kommer sälja fyra olika desserter till väldigt bra pris. Jag kan även avslöja att jag kommer köra My Table sittningar i mitt tält, lite billigare än normalt 980 kr. Lättaste sättet att boka är att trycka på länken här.

Jag hoppas att vi ses på Riddarholmen

mvh Daniel

 

 

Alexandre Bonnet Event

juli 1st, 2013

För några veckor sedan fick jag i uppgift att tolka fem franska modehus. Jag skulle ta fram fem olika bakelser och alla bakelser skulle innehålla champagnen Alexandre Bonnet. Modehusen var Chanel, Sonia Rykiel, Hermés, Jean-Paul Gaultier samt Balmain.

I did a job couple of weeks ago where I was supposed to create five diffrent pastrys inspired of  five famous fashion houses. The fashion houses was Chanel, Sonia Rykiel, Hermés, Jean-Paul Gaultier and Balmain. All five pastries has to include the champagne Alexandre Bonnet.

 

Första bakelsen var en hallonmousse med litchi och champagne pannacotta inspirerad av Jean-Paul Gaultier.

First pastry was a Raspberry mousse with litchi and champange pannacotta inspried of Jean-Paul Gaultier.

Bakelse Nummer två var en mandarin och champangemousse fylld med citroncurd inspirerad av Hermés

Pastry number two was a tangerine and champagne mousse with lemon curd  inspired of Hermés

Tredje bakelsen var en chokladdoppad chokladmousse med en vaniljbavaroiseblomma inspirerade av Chanel.

Third pastry was chocolate covered chocolate mousse  with vanilla bavarian flower inspired of Chanel.

Fjärde bakverket var en päron och champagne mousse med mjölkchokladkräm inspirerad av Balmain.

Fourth pastry was pear and champagne mousse with milk chocolate cream on almond daquise base inspired of Balmain.

Femte och sista bakverket var citronbavaorise på browinebotten med svartvinbär och smultronmousse inspirerad av Sonia Rykiel.

Fifth and last pastry was Lemon bavaroise black currant mousse and wild strawberry on a brownie base inspired of Sonia Rykiel.