Äppelbröd med hasselnötter
maj 21st, 2008Det här trevliga bördet hade vi i matsalen för ca ett år sedan. Vi försöker byta så ofta vi kan. Jag skickar med receptet ,tycker man det verkar vara för stor sats bara halvera receptet.
Vatten 500 gr
Äppelkompott (eller äpplen i små bitar)300 gr
Fint rågmjöl 300 gr
Manitoba 1150 gr (Manitoba Cream även kallat det betyder siktat på engelska och är från Canada. Det finns bla på Cajsa Warg men det går även bra att ta ett Starkt vetemjöl alltså med hög glutenhalt)
Äppelkompott (eller äpplen i små bitar)300 gr
Fint rågmjöl 300 gr
Manitoba 1150 gr (Manitoba Cream även kallat det betyder siktat på engelska och är från Canada. Det finns bla på Cajsa Warg men det går även bra att ta ett Starkt vetemjöl alltså med hög glutenhalt)
Surdeg 375 gr
Salt 33
Kanel 25 gr
Malt (man kan ta mörksirap) 50 gr
Jäst 37 gr
Mamma 300 gr (Mamma kallas gammal deg som man har sparat ,tex baguettedeg från dagen innan som man haft i kylen .Har man ingen skit bara i det ,men det ger extra god smak till alla bröd om man kan ha i det.)
Hasselnötter 375gr
Salt 33
Kanel 25 gr
Malt (man kan ta mörksirap) 50 gr
Jäst 37 gr
Mamma 300 gr (Mamma kallas gammal deg som man har sparat ,tex baguettedeg från dagen innan som man haft i kylen .Har man ingen skit bara i det ,men det ger extra god smak till alla bröd om man kan ha i det.)
Hasselnötter 375gr
Blandas 8 min sakta plus 2 min lite snabbare ha i nötterna precis i slutet.