Picture from last My Table
Dessert one
Rhubarb bavaroise with strawberry compote and lemon curd ice-cream
Dessert two
Pepparmint mousse with raspberry marmalade , raspberry sorbet, mint powder and raspberry sponge.
Dessert Three
Blubberry mousse, blackberry sorbet, bluberry foam, blackberry meringue, sour cream pannacotta and chocolate pain de genes.
Dessert four
Almond and praliné base with cacao nibs, elderflower jelly, marshmallows, fudge, pear sorbet and Xanté foam.
Dessert five
Nobel dessert 2014 Saffron pannacotta dewberry mousse and dewberry sorbet.
Mignardise tray
from left Violet bonbon, mojito bonbon, tosca cake, lime tart, cardamom bonbon, mint bonbon,vacuum cleaner, mango pate de fruit and raspberry bonbon.
Förra veckan var det återigen dags för Sanna och mig att ha My Table.
Last was week was it time again for My Table.
Dessert nummer ett Dulceymousse med banankompott, banankaramell och banansorbet.
Dessert one Dulcey mousse banana compott, banana caramel and banana sorbet.
Jag passar på att berätta lite om desserten.
I explain the first dish to our guest.
Jag förbereder dessert nummer två.
Preparing dish two.
Sanna lägger dom sista detaljerna på desserten innan hon serverar den.
Sanna is ready to go with the next dessert.
Dessert nummer två Blodapelsinbavaroise, blodapelsinflarn, blodapelsinmaräng, apelsinkaka, blodapelsinskum och blodapelsinsorbet
Dessert two Blood orange bavaroise, blood orange meringue,blood orange tuile,blood orange foam and blood orange sorbet.
Kul att se hur många som har sina mobiler uppe för att fota.
Photo time 🙂
Dessert tre Sudachi moln med Shiranui sorbet, lime curd, yuzukräm och yoghurt sponge.
Dessert three Sudachi cloud, lime curd, yuzu fluid gel and shiranui sorbet.
Dessert fyra choklad och lakritspudding, hallonkräm, lakritssås, hallonsorbet och chokladkaviar.
Dessert four chocolate and licorice pudding, raspberry fluid gel, licorice sauce and raspberry sorbet.
Sanna förbereder sista desserten.
Sanna prepare the last dish.
Dessert fem Nobel desserten från 2014 Salmbärsmousse, saffranspannacotta på bryntsmörbotten och sorbet på salmbär.
Dessert five ”The Nobel Dessert” Dewberry mousse saffron pannacotta brown butter sponge and dewberry sorbet.
Mignardiser från vänster Hallonpralin, Kola fudge, Pepparmintspralin, dammsugare, vitpersikamarmelad, apelsinpralin,bondkaka, mojitopralin, passionstart.
Mignardiser from left Raspberry bonbon, fudge, mint bonbon, vacuum cleaner, peach pate de fruit, almond cookie, mojito bonbon and passionfruit tart.
Det var verkligen länge sen jag gjorde ett blogginlägg, men nu tyckte jag det var dags igen. Hösten har varit väldigt händelserik med öppningen av K-Märkt och förberedelserna inför Nobelfesten. Allting har kommit igång bra med vår restaurang på Karlavägen 100 och folk börjar även förstå att man kan köpa mina bakverk där. Jag fick frågan i Februari 2014 om jag var intresserad av att skapa 2014 års Nobeldessert och det var inget jag behövde tveka på, självklart ville jag göra det.
På bilden ser vi Sanna spritsa Salmbärsmousse
Det första jag tänkte var att jag ville använda en råvara som inte någon gjort och helst skulle den vara svensk. Jag började gå igenom våra svenska bär och då bestämde jag mig ganska snabbt att jag ville jobba med Salmbär. Min Sambo Sanna Lithberg som inte bara är en duktigt konditor också gotländska, detta har gjort att man har blivit mer bekant med Salmbäret. Genom att bäret växer på Gotland så var jag först tvungen att försäkra mig om att det fanns så mycket bär att det räckte till 1500 portioner.
Efter att ha försäkrat mig om att det fanns Salmbär att tillgå så började jag skissa på desserten. Skålen som desserten serveras i är väldigt vacker, men den har ganska liten läggyta därför var jag tvungen att verkligen tänka till. Mitt val föll på att göra bollar i olika storlekar för dom passade så fint i skålensvågor.
På bilden Patrik Fredriksson
Här har jag, Klas Lindberg och Gunnar Eriksson genomgång med servisen innan nobelmiddagen.
Lite actionbilder på mig.
Här har vi börjat att lägga upp desserten.
Mina fina gamla Landslagskompisar Mattias Ljungberg och Patrik Fredriksson.
Vi fick hålla på mycket med dom här formarna man drömde till och med om dom.
Hela Nobelgänget från vänster nedre raden Linn Söderström, Elin Berglund, Sanna Lithberg, Olivia Sare och Mattias Ljungberg. Övre raden från vänster Patrik Fredriksson, Jag, Oskar Mendelin och Nisse Eriksson.
Jag och Sanna.
Lite action Bilder.
Min kompanjon från K-Märkt Johan Gottberg och min konditor Eric Betzén.
Den färdiga desserten Saffranspannacotta på Bryntsmörbotten, Salmbärsmousse fyllt med Salmbärsmarmelad och nougatkrisp och Salmbärssorbet.
Våran Kung verkade gilla desserten 🙂
Tryck gärna på länken för att kolla på filmen
God Jul och gott nytt år.
First dessert Caprese ”dessert style”, Buffalo mozarella, basilika fluid gel, bacon powder, dried tomatos and basilika and lemon sorbet.
Första desserten Caprese på mitt sätt , Buffelmozzarella, basilikakräm, baconpulver, torkade tomater och sorbet på basilika och citron.
Another shoot 🙂
Vid bordet strödde jag på ett tomat crust gjort på torkad gul tomatsaft.
Pre Dessert Vanilla bavaroise, crumble and apple terrine.
För dessert Vaniljbavaroise, kavringssmulor och äppelterrine.
Plating next course.
Förbereder nästa dessert.
Sanna in action.
Sanna lägger det sista på desserten.
Dessert number two Yuzu curd, watermelon foam, yuzu tapioca and croustade tuile.
Dessert två yuzucurd, vattenmelonkräm, yuzutapioca skum på vattenmelon och croustade tuile.
Preparing next dish.
Preppar nästa rätt.
Dessert number three My favorite dish of the night, Jerusalem artichoke ice cream, coconut meringue, coconut bavaroise, marshmallows and Jerusalem artichoke cream.
Dessert nummer tre min favorit för kvällen. Jordärtskocksglass, kokosbavaorise, kokosmaräng, marshmallows och jordärtskockskräm.
Pre dessert number two Elderflower soda.
Fördessert nummer två Flädersoda.
Next dish coming up.
Nästa rätt på gång.
Dessert number four Rhubarb fake tart, long pepper ice cream, rhubarb sponge cake, strawberry fluid gel and rhubarb meringue with dried strawberries and long pepper.
Dessert nummer fyra Rabarber tart med långpeppar glass, rabarberkaka, jordgubbskräm och rabarbermaräng med torkade jordgubbar och långpeppar.
Explaining one of the dishes.
Jag pratar och förklara lite om desserterna.
Last dessert, Chocolate mousse, dulcey cream, cognac bon bon liqueur, chocolate caviar and dried chocolate mousse.
Sista desserten Chokladmousse men dulcekräm torkad chokladmousse, chokladkaviar och cognac likörpralin.
Meta Photo.
Fin Metafotobild.
Mignardiser from left. Passionfruit tart, coconut bon bon, vacuum cleaner, pistachio shortbread, raspberry bon bon, mango pannacotta, violet macaron, white chocolate cheesecake and raspberry pate des fruit.
Slutligen lite kaffegodis från vänster, Passiontart, kokospralin, dammsugare, pistagekaka, hallonpralin, mangopannacotta,violmacaron,cheesecake med vitchoklad och slutligen hallonmarmelad.
Thank you everybody for coming.
Tack alla ni som kom.